Hoppa till innehåll
Home » Apelsin julsallad med granatäpple och yoghurtbollar mynta

Apelsin julsallad med granatäpple och yoghurtbollar mynta

Ingredienser:

6 portioner
Tid: ca 20 minuter

Mynta yoghurtbollar
2 stora apelsiner
1 granatäpple
200 g skivade mandlar
4 g salladmix av din preferens – spenat och ruccola är vår favorit
2 msk honung
juice av 2 st citron eller äppelcidevinäger
olivolja
salt
finmald vitpeppar

Så här gör du:

Dressing

Blanda juicen med honung, olivolja och salt och vitpeppar till smak. Man kan även använda äppelcidervinäger om man vill ha en mjukare smak.

Sallad

  1. Skala av apelsiner och skiva dem.
  2. Ta ut alla kärnor av granatäpplet.
  3. Blanda salladsmixen med dressing, frukten och mandlar.
  4. Servera genast och toppa med 3-4 yoghurtbollar per portion.

Tips! Perfekt julsallad!
Om man ska inte servera direkt tipsar vi om att spara dressingen för sig. Smaken är också fint med yoghurtbollar naturella.

Du kanske gillar också:

Lämna ett svar

Lämna omdöme eller kommentar.

Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*

Translate »