Ingredienser:
4 portioner
Tid: ca 25 minuter
2 frp Akkawi
8 pitabröd
1 rödlök
Grönsallad
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 dl pankoströbröd
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
5 dl matolja
Sesamdressing
2 dl matyoghurt
1 ½ tsk tahini
1 tsk sesamolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar
Så här gör du:
- Ta fram tre skålar. Vispa upp äggen i den ena. Häll upp vetemjöl med salt och peppar i en skål och pankoströbröd i en. Skölj Akkawi osten och skär sedan i skivor. Dela på hälften så du får kvadrater. Doppa i vetemjöl, ägg och sist pankoströbrödet. Lägg på ett fat.
- Hetta upp olja (ca 120 grader) i en stekpanna med hög kant. Lägg ner några bitar Akkawi i taget och fritera någon minut tills de fått fin färg. Ta upp med en slev och lägg på ett galler.
- Blanda yoghurt med tahini och sesamolja. Smaka av med salt och peppar. Strimla rödlöken tunt. Värm pitabröden i ugn eller mikrovågsugn några minuter.
Servera pitabröden med pankopanerad akkawi, sallad, lök och sesamdressing. Toppa gärna med rostade sesamfrö.
Tips! För en ännu matigare variant kan du servera pitabröden med finstrimlad vit- eller rödkål.
Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*