Hoppa till innehåll

Matig kycklingsallad med chili yoghurtbollar

Ingredienser:

4 portioner
Tid: ca 35 minuter

600g kycklingfilé
Chili yoghurtbollar
4 portioner gryn (kvarngryn, matvete eller liknande)
100g färsk grönkål
1 msk olivolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 rödlök
100g haricots verts
1 frp cannelinibönor
Smör till stekning
Salt, Svartpeppar

Så här gör du:

  1. Koka grynen enligt instruktionerna på förpackningen. Ansa och strimla grönkålen. Lägg grönkålen i en skål och ringla över olivolja och vinäger. Arbeta ihop ordentligt. Låt stå medan resten blir färdigt.
  2. Stek kycklingfilén i smör i en stekpanna tills kycklingen är genomstekt och har fått fin färg. Salta och peppra.
  3. Koka haricots verts i lättsaltat vatten 2 minuter. Häll av. Strimla rödlöken. Blanda de kokta grynen med grönkål, rödlök, haricots verts och cannelinibönor i en stor skål.

Servera salladen med stekt kycklingfilé och chili yoghurtbollar. Gott till är en bit bröd.

Lämna ett svar

Lämna omdöme eller kommentar.

Ditt mail kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält*

Translate »